Om oss & kontakt

Ferrita tillverkar rostfria avgassystem för alla typer av fordon och specialprodukter till processindustrin.

Ferrita siktar högt! Tillsammans med återförsäljare, leverantörer och kunder skapar vi ett stort mervärde för alla inblandade.

Har du några frågor eller funderingar så kan
du kontakta oss via formuläret här nedan för.

Skicka

Välkommen in
i vår värld!


Ferrita Sweden AB är idag ett av Sveriges ledande företag inom ljud- och vibrationsdämpning, katalysatorer och avgasrening.
Företaget har en stark närvaro på den svenska marknaden och exporterar även sina produkter till flera andra länder runt om i världen.
Vår affärsidé är att erbjuda högkvalitativa och kostnadseffektiva rostfria produkter samt minska miljöpåverkan från fordon och industriella anläggningar.

Micael
-VD-
Markus
-Produktionschef-
Anders
-Produktionsplanerare-
Mikael
-Kundservice, säljare-
Tintin
-Säljare, Marknadsansvarig,
webbdesigner-
Hampus
-Gods, webb & tryckeri-
Mats
-Avgasdesigner, Motoroptimering-
Viktor
-Avgasdesigner-
Kenneth “Keno”
-Avgasdesigner-
Mattias
-Slutmontör-
Roman
-Ljuddämpardesigner-
Reine
-Slutmontör-
Emil
-Slutmontör-
Jon
-Slutmontör-
Erika
-Ekonomi-

FERRITAS HISTORIA

1959

Grundades Ferrita AB.

1982

Micael började som lagerarbetare och svetsare på Ferrita.

1986

De första leveranserna av rostfria avgassystem levereras till Resmat, Försvarets Materiel Verk.

1991

Micael Ljungström förvärvar Ferrita AB som namnändras till Ferrita Sweden AB och blir VD.

1994

Micael förvärvar Godarb AB som sedermera blir moderbolag 19 år senare.

1998

Micael förvärvar de första aktierna i Becur AB, tillverkare av avgassystem.

2000

Ferrita med Micael Ljungström, PA Wiklund och Bernhard Eriksson tilldelas ett diplom av Stiftelsen Skapa (till minne av Alfred Nobel) av handelsministern Leif Pagrotsky för vårt miljöarbete med partikelrening av dieselmotorer för arbetsmaskiner.

2001

Ferrita Sweden AB tilldelas hederspriset i tävlingen Årets Miljömaskin pris 2001 av bl.a. Sveriges Byggindustrier, Tidningen Byggindustrin, Storstädernas miljökonsult Jörn Engström, Vägverket och Byggmaskin föreningen.

2003

Bildar koncernen Godarb AB och Ferrita Sweden AB blir dotterbolag. Ferrita Norge AS bildas.

2004

Godarb förvärvade det finska företaget Metpela OY med 53 anställda (avgassystems tillverkare).

2005

Bygger en ny verkstadshall i Finland på 2000m2. Investerar i en 168mm bockmaskin för avgasrör till bl.a Scania lastbilar

2006

Avtal tecknas med bolag inom försvarsindustrin.

2008

Metpela OY såldes. Vi investerar i en kartongpress som ger oss möjligheten att få betalt för vårt well-emballage.

2009

Becur AB såldes.

2010

Ny design på våra förpackningar och kartongemballage.

2012

Ferrita satsar på motorsport igen efter ett uppehåll på ca 10 år. Micael kör Porsche Carrera GT Cup i team PFI Racing och Patrik Skoog. Ett 4-bilsteam som utvecklades starkt tillsammans och skapade ny växtkraft för Ferrita inom motorsporten.

2013

Micael kör Historisk racing i AVD Oldtimer Grand Prix på Nürburgring med Stig Blomqvist, Per Wallin och Jan Olsson.

2014

Vi börjar leverera sportavgassystem till Volvo Car Corporation. Dunlop Dubai 24h, Micael får möjligheten att delta med Erik Behrens och två danska förare i det Danska teamet Perfection Racing Europé och kämpar sig till P2 i GT4 klassen.
Ferrita blir ”teknisk partner” till racingserien www.timeattacknu.se

2015

ISO certifieringsprocessen utvecklas till en helt ny nivå med ett anpassat kvalitetsledningssystem i bl. a Office 365. Micael deltar i AVD Oldtimer Grand Prix på Nürburgring med Torsbygänget, Stig Blomqvist och Mats Lindén.
Vi investerar i en energismart skruvkompressor. Detta ger oss inspiration att fortsätta investera i energitjuvar i vår verksamhet då ROI (Return On Investment) för denna investering blev endast 18 månader och blir således avsparken på ett långt och roligt miljöarbete som aldrig tar slut. Micael kör timeattack.nu med Porsche 991 GT3 i klassen Pro Street

2016

Bolaget har nu en kraftig expansion. Vi börjar serieleverera sportavgassystem till Polestar Performance AB. Vi sätter högt fokus på miljö och energikostnader vilket resulterar i att vi investerar i Mälardalens största privatägda solpanelsanläggning på hela 1532m². Ca 65% av vårt energibehov produceras av solpanelerna. Nu går vi från oljeeldning till fossilfri uppvärmning av energieffektiva luftvärmepumpar samt kyla i verkstäderna på sommarhalvåret och personalen jublar.
Monterar nya självöppnade/stängande portar i våra lokaler och minskar energiåtgången drastiskt.
Ett nära samarbete med GTR Motorpark i Eskilstuna startas.

2017

Energismart uppgradering av svetsutsugsanläggningen. ROI tar mindre än 12 månader och svetsrök och lukt är ett minne blott. Personalutbildning i kompetens och utrustning för motor optimering av fordon. Affärsidén är lägre bränsleförbrukning och högre verkningsgrad i kombination med våra effektiva sportavgassystem.
Ny lagerhall byggs för en högre omsättning, snabbare och säkrare logistik. Fjärrstyrd elektrisk grind installeras.
Vitmålning av tak, väggar och golv i verkstadshallarna. 
Påbörjar ett stort investeringsprojekt att byta takbelysningsarmaturerna till ledbelysning. Investerar i digitalisering och internationalisering av vårt affärssystem och varumärke.
Vi gör en marknadsundersökning och konkurrensanalys för ökad försäljning.

2018

Tekniska leveranser påbörjas till CEVT.
Vi fokuserar på högpresterande avgassystem och redovisar tydliga effekt och resultatökningar i fordon.
Börjar på allvar investera i ett nytt sätt att marknadsföra bolaget med att filma och visa vår tillverkning i sociala medier.
Bygger om kontorsplatserna med ergonomiska höj och sänkbara skrivbord.

2019

Ferrita utses till ”Årets Hållbarhetsföretag” av VIS, Västra Mälardalen i Samverkan och ordförande Mikael Bohman. Micael utses i August 2019 till ”Månadens förebild” av VIS, Västra Mälardalen i Samverkan. Robotgräsklippare installeras som drivs av fossilfri sol-el.

2020

Ytterligare ledbelysning monteras i verkstadshallarna. Avtal tecknas med Stena Recycling. Allt vårt spill, (sopor, papper, plåt och rör i samtliga materialkvalitéer) är numer sorterat in i minsta detalj vilket gör att vårt avfall ger oss intäkter i stället för att vara en stor kostnad. Miljön för moder jords belastning blir mindre då materialet kan återanvändas.

2021

Micael utses till Årets företagare i Västra Mälardalen av Företagarna. LED-belysning monteras i B, C och D hallarna samt i kontor, kundrum och toaletter. Fasta el-element byts ut till oljefyllda. Satsar på marknadsföring inom motorsporten igen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia där Micael körde serien med stor framgång.

2022

Investerar i en fullt elektrisk firmabil för kund och leverantörsbesök som laddas med vår fossilfria sol-el. Ersätter grästrimmers och häcksax till eldrivna som laddas med sol-el. Ny grafisk profil fastställs.